Numărul 9
Last issue

Dispozitive mobile

Get it on Google Play

Abonare revistăNumerele anterioare


Numărul 27
Issue:27
Numărul 26
Issue:26
Numărul 25
Issue:25
Numărul 24
Issue:24
Ediții anterioare

Mobile World Congress - Barcelona 2013

În perioada 25-28 februarie a avut loc în Barcelona cea de-a cincea ediție a GSMA Mobile World Congress. Este organizată de către GSM Association (GSMA), fondată în 1995 și înglobează aproape 800 de operatori de telefonie mobilă din peste 200 de țări. Evenimentul este cel mai mare din industria dispozitivelor mobile, iar prin prezentul articol publicăm așteptările a trei companii românești care participă la eveniment. Aceste mini interviuri au fost realizate cu ajutorul Business Days, www.businessdays.ro.

APPSCEND

Care sunt produsele sau serviciile pe care le veți prezenta la Mobile World Congress 2013?

La MWC vom prezenta Appscend, o platforma cloud based ce facilitează dezvoltarea de aplicații mobile native, cross-platforma iOS & Android, precum şi suita de tool-uri de management ce sunt asociate acestui produs.

Din punct de vedere al tool-urilor de management vorbim despre:

 • Appscend’s mCMS ( mobile content management system ) - sistemul de administrare a informațiilor din aplicațiile mobile.
 • Smart Push Notifications: platforma avansată de targetare, trimitere şi management al notificărilor în aplicațiile native.
 • Appscend App Analytics: sistemul de măsurare a indicatorilor de performanță din interiorul aplicațiilor mobile, similar cu sistemul web Google Analytics.
 • Appscend Mobile Monetization: integrarea cu cele mai populare rețele de publicitate în mediul mobil precum şi preintegrarea cu sistemul In App Purchases - Apple şi In-app-billing - Android.

Anul 2012 a adus şi o serie de inovații tehnice platformei noastre, care contribuie la o experiență completă a companiilor care caută o platforma completă pentru a-și dezvolta strategia mobilă. Cel mai mare pas în față a fost realizat prin lansarea pe piață a unui framework numit Dolphin, singurul din lume ce oferă capacitatea programatorilor de PHP să dezvolte aplicații mobile cross-platform folosind cel mai popular limbaj de scripting pentru tehnologii web.

În prezent avem peste 3000 de companii înregistrate şi peste 2500 de aplicații în lucru. Cele 300 de aplicații lansate deja cu platforma Appscend ating 1 milion de useri din toate continentele.

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

2. De la MWC 2013 avem așteptări foarte mari. Avem deja programate numeroase întâlniri cu parteneri şi clienți strategici, şi, la fel ca în fiecare an este o foarte bună oportunitate de a informa o audiența selectă despre ce facem şi cum produsele pe care le realizăm contribuie fundamental la succesul strategiei companiilor ce vor să îmbrățișeze oportunitatea oferită de mediul mobile.

AROBS

Care sunt produsele sau serviciile pe care le veți prezenta la Mobile World Congress 2013?

 • Servicii:
  • dezvoltare şi testare de aplicații mobile;
  • dezvoltarea de software în regim offshore şi nearshore;
  • închiriere de personal.
 • Produse:
  • OptimallSFA – soluție pentru automatizarea forței de vânzări dezvoltată pe platforma Android

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

În primul rand se dorește ca reprezentanții AROBS să afle care sunt tendințele în domeniu în urma participării la sesiunile de comunicare şi discuțiilor purtate cu expozanții şi vizitatorii târgului.

Al doilea obiectiv îl reprezintă identificarea de clienți potențiali pentru serviciile noastre de dezvoltare şi testare de aplicații mobile, respectiv de software outsourcing pentru dezvoltarea şi testarea de aplicații Web şi cloud.

QualteH

Care sunt produsele sau serviciile pe care le veți prezenta la Mobile World Congress 2013?

IQteh – platforma de business disponibilă pe iOS, Android şi BlackBerry;

IQroute – soluție integrată destinată domeniului transport şi logistica având o importantă componentă mobilă;

MobIO – mobile reporting.

Ce așteptări aveți de la acest eveniment?

QUALTEH este prezentă pentru al doilea an ca şi expozant în cadrul evenimentului MWC 2013 şi urmărim în primul rând consolidarea parteneriatelor ce le-am dezvoltat începând cu anul trecut. Soluțiile noastre IQcrm şi IQsfa, destinate în principal pentru zona enterprise, au înregistrat o creștere importantă în 2012 şi suntem siguri că acest trend se va menține şi în următorii ani. Pentru 2013 ne prezentăm la Barcelona cu două noi aplicații – IQroute şi MobIO.

IQroute a fost devoltată din necesitatea și pe baza specificațiilor unora dintre partenerii noștri şi integrează toate facilitățile necesare companiilor de transport şi logistica, începând de la partea de server, baze de date precum şi componenta mobilă – utilizată de șoferi, supervizori şi manageri.

MobIO este un nou concept în regiune şi a fost dezvoltată ca o soluție de “mobile reporting”, care ajută companiile atunci când este necesar accesul şi prelucrarea diverselor informații pe dispozitive mobile. Practic orice companie are şi va avea nevoie în viitor de informații din cadrul sistemelor interne pe echipamente mobile așa cum şi reprezentanții companiilor își desfășoară activitatea din ce în ce mai mult fiind mobili în afara sediului firmei. MobIO facilitează accesul ușor şi sigur la informații utile din sistemele interne de producție, gestiune şi contabilitate, logistică şi transport.Codruța Nicolescu, EMBA

Executive Director @ADESCORelated Articles

În ultima perioadă suntem bombardați din toate părțile de ideea că trebuie să începem să folosim Continuous Delivery (Livrare Continuă), adică să începem să punem aplicația mai repede în producție și cu frecvență mai mare. Da, într-adevăr, să mergem live cu aplicația în producție de zece ori pe zi e distractiv și cool. Da...

În scurta viaţă a internetului s-a trecut iniţial prin era Web 1.0, când tendinţa generală era ca utilizatorii să intre pe un portal unde aveau acces la cât mai multe informații utile. Toată lumea era impresionată de faptul că există aceste informații adunate într-un singur loc. Utilizatorilor, în sfârșit, le era satisf...

În ultimii ani, tendința aplicațiilor iOS se îndreaptă spre un design cât mai interactiv și plăcut ochiului. Deoarece prezentarea imaginilor este un element cheie în tot acest proces, majoritatea aplicațiilor folosesc imagini care trebuie downloadate și afișate. Foarte mulți developeri au fost puși la un moment dat în situația de a-...

Limbajele de programare cele mai cunoscute conţin o mulţime de funcţionalităţi şi librarii standard. Din acest motiv devine important să ştim răspunsul nu doar la întrebarea „cum” se face ceva (întrebare la care există de obicei o multitudine de răspunsuri), dar şi la „care este calea recomandată?”. În acest articol vom înc...

msg

Sponsori

ISDC

SmallFootprint

TPG

fortech accesa Betfair yardi accenture msg mozaic works

Media

Reclamă